Jsou doutníky, které si lze dopřát téměř kdykoliv a pak jsou doutníky, které si žádají opravdu výjimečnou chvíli. A právě takové jsou doutníky rodiny Meerapfel z jejich nejprestižnější řady.

Rodina Meerapfel je známa především pro svůj tabák, který pěstuje v Kamerunu a který patří k tomu nejlepšímu, co ve světe prémiových doutníků můžete najít. Pěstování tabáku ale není jedinou doménou této rodiny a tak světu představují své opravdu jedinečné doutníky z neprémiovější řady, kterou aktuálně nabízejí. Po edici Richard tak přichází další limitovaná řada Meir.

Tato řada je poctou Meiru Meerapfelovi, který v roce 1876 založil továrnu na doutníky Meerapfel v Untergrombachu (severovýchodně od Stuttgartu, nedaleko francouzských hranic). Doutníky se zde ručně balily asi 150 let, dokud nebyla továrna zničena během druhé světové války. Doutníky následně zmizely na nějaký čas ze scény. Rodina Meerapfel se po celém světě proslavila jako specialisté na tabákové listy z Kamerunu, raritu, kterou Meerapfelovi zachránili před zmizením.

Složení tabáku používaného u řady Meir je uchováván v tajnosti. Krycí list ale jistě pochází z Kamerunu, zatímco doutníky se balí v Dominikánské republice. Listy používané u těchto doutníků se nechají stařit po značnou dobu, přičemž 20 let starý tabák považuje Jeremiah Meerapfel za normu.

Prstýnky doutníků jsou obzvláště zdobené, navržené belgickou krajkářkou a vyrobené v Nizozemsku. Stuhy v krabicích jsou vyráběny ručně a samotné krabice jsou pak vyrobeny z udržitelného a velmi lehkého dřeva.

V chuti doutník odhaluje jemnou sladkost a aroma čokolády. Dřevitý začátek je nahrazen tóny pekanového ořechu a anýzu, v kombinaci s jemnou slaností. Celý chuťový profil této řady je opravdu jemný, ale nádherně bohatý.